Succesvolle 2e bijeenkomst Come Together

Op 10 oktober heeft het kennisnetwerk van de Veiligheidsladder, Come Together, haar 2e bijeenkomst georganiseerd om ervaringen te delen met gebruikers en/of geïnteresseerden. Ook nu weer met aansprekende onderwerpen, toegespitst op gedragsbeïnvloeding en observatie van gedrag. Wederom was de belangstelling zeer groot en Tennet TSO in Arnhem was dit keer onze gastheer, waarvoor dank.

Na een korte inleiding door het bestuur van Come Together over hoe de dagindeling tot stand is gekomen, heeft TenneT TSO een tweetal presentaties gegeven. Wat is hun ‘road to safety’ en hoe zijn ze die weg samen met hun contractors ingeslagen? Daarna heeft TenneT verteld welke ervaringen ze hebben opgedaan met psychosociale veiligheid en die gedeeld met de aanwezigen. Vervolgens heeft Patrick van Veen, gedragsbioloog, het stokje overgenomen en ons meegenomen in de wereld van apenmanagement. Hoe gedragen apen zich en hoe is dat te relateren aan het veiligheidsgedrag van mensen? Na een korte pauze heeft DNV GL laten zien hoe zij gedragsaudits geïmplementeerd hebben bij DNV GL – Energy, voorzien van waar zij zoal tegenaan gelopen zijn. Tijdens de presentaties werden de aanwezigen interactief betrokken bij de discussies over de onderwerpen en konden zij hun meningen, ervaringen en mogelijke oplossingen ruimschoots delen.

Als laatste hebben we gezamenlijk kort geïnventariseerd welke onderwerpen in een volgende bijeenkomst aan de orde kunnen komen en welke bedrijven bereid zijn hun ervaringen te delen.

Foto’s en alle presentaties zijn terug te vinden op de website van Come Together, www.veiligheidsladder.nl.

Indien U alvast uitgenodigd wenst te worden voor nieuwe bijeenkomsten, kunt U zich hier aanmelden.

Wij zien terug op een succesvolle bijeenkomst bij een uitstekende gastheer.

Geef een antwoord